AFSCHEID LAUW JOOSSE (24-6-2012)

Zondag 24 juni heeft Excelsior uitbundig het jubileum en afscheid van Lauw Joosse gevierd tijdens het jaarlijkse Tuinconcert bij het Jachthuis in Kloetinge. Vanwege het regenachtige weer werd het concert binnen gehouden in een grote boerenschuur, die voor de gelegenheid was omgedoopt tot Kloetingse Concertzaal.

Al bij aanvang van het concert werd Lauw Joosse meteen gehuldigd met zijn 60-jarig jubileum. De eer viel te beurt aan de ambachtsvrouwe van Kloetinge, mevrouw Van Dijk van 't Velde, om het KNFM-speldje bij Lauw op te steken.

Later in het programma volgden nog meer verrassingen voor Lauw. Halverwege de tweede helft na de pauze werd Lauw gevraagd zijn instrument neer te leggen en plaats te nemen vooraan in de zaal, om de wereldpremière te gaan beluisteren van een muziekwerkje dat bassist Toine Wevers voor deze speciale gelegenheid had gecomponeerd. Een passacaglia met de titel "Not High Not Low but for Lauw", waarin een speciale rol was weggelegd voor John Joosse op trombone, de zoon van Lauw. Ook de twee instrumenten die Lauw in Excelsior heeft bespeeld, de bugel en de althoorn, werden in het werk even uitgelicht.

Hierna werd door voorzitter Henk Verweij het erelidmaatschap aangeboden vanwege de jarenlange grote inzet van Lauw voor Excelsior. Daarbij kreeg hij ook nog een collage aangeboden, waarop een selectie van allerlei concertlocaties waar Lauw heeft gespeeld en Lauw zelf op de voorgrond.

Lauw heeft in 60 jaar heel wat meegemaakt met Excelsior. Vele concerten in en rond Kloetinge, maar ook ver daarbuiten zat hij op het podium met de band, zoals tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Groningen, topconcours in Arnhem, concertreis naar Oostenrijk/Italië, concours in België en zelfs in de Royal Albert Hall in Londen heeft Lauw gespeeld met Excelsior. Lauw bespeelde zo'n 57 jaar de flugelhoorn, de laatste drie jaar deed hij het al wat rustiger aan op de althoorn. Ook naast het muziekmaken was hij actief voor de vereniging. Hij was onder andere bestuurslid van 1962 tot 1966 en een tweede periode van 1977 tot 2009.

Er was grote belangstelling voor het afscheidsconcert van Lauw Joosse.

Programma:
Hymne: Aurelia
Guardian of our Way - James Curnow
Adventures in Brass - Ray Farr
The Irish Blessing - Joyce Eilers Bacak
arr. Stephen Bradnum
Make Jesus King - Kenneth Downie
An American Trilogy - arr. Goff Richards

Pauze

Sunrise over Blue Ridge - Dan Price
Craig Lea - Alan Fernie
cornet solo: Rinus Zuidweg
Fundador - Goff Richards
Not High, Not Low, but for Lauw - Toine Wevers
Samba Symphonique - Darrol Barry
A Song for Lauw (Lea) - James Gourlay
Star Lake - Eric Ball
Hymne: Blaenwaern

>>>foto's Tuinconcert (deel 1)
>>>foto's Tuinconcert (deel 2/afterparty)
>>>nieuws
>>>poster

 


home