JOHNY DE KLERK

 
Terug naar bezetting
Geboren op 28 mei 1952 te Kloetinge en nog steeds woonachtig in Kloetinge.
Lid van Excelsior vanaf 1963. Ik kreeg mijn eerste muzieklessen van Ko den Toonder, de voormalige dirigent van Excelsior. Mijn eerste instrument was de cornet waarop ik tot heden toe nog steeds speel.
Naast spelend lid ben ik vanaf 1978 bestuurslid, eerst algemeen lid en vanaf 1982 secretaris van de vereniging. Naast deze bestuursfunctie ben ik ook bibliothecaris van het muziekarchief.
Beste brassbands vind ik de Yorkshire Building Society Band, Black Dyke Band en Brassband Willebroek.
Beste muzikant Peter Roberts (soprano).
Favoriete muziekstuk wisselt in de tijd, maar momenteel Music of the Spheres van Philip Sparke. Verdere favorieten zijn o.a. Journey into Freedom, Blitz, The Year of the Dragon.
Favoriete componisten Philip Sparke, Eric Ball en Derek Bourgeois.
Beste uitvoering wisselt ook, maar die ik het laatst gehoord heb is Music of the Spheres van Brassband Willebroek bij het WMC te Kerkrade.
Leukste brassherinneringen zijn de concertreizen van Excelsior naar Duitsland in 1988 naar Karlsruhe en in 1999 naar Kronenbourg.
Naast de brassmuziek mag ik ook graag naar allerlei andere muziek luisteren zoals klassiek, bigband (Harry James) en populair.
Ik ben werkzaam bij de Provincie Zeeland waar ik projectleider Beton en Civiele Techniek ben. Ik hou me daar bezig met het ontwerpen, onderhouden en begeleiden van de uitvoering van betonconstructie zoals viaducten, bruggen e.d. in de provinciale wegen in Zeeland.
Ander hobby's zijn fietsen op de racefiets en wandelen. Ook heb ik jarenlang fanatiek aan hardlopen gedaan maar helaas door een vervelende knieblessure gaat dit niet meer. Wel ben ik nog steeds actief in de atletiekclub als jurylid.
Ook ga ik graag samen met Gerja op vakantie. We houden vooral van een sportieve fiets- of wandelvakanties.
 

home