KOOS IN DEN BOSCH

 
Terug naar bezetting
Geboren: 27 september 1945.
Begonnen bij Excelsior in 1981 als supporter, daar mijn zoon in de slagwerksectie meedeed. We waren net van Terneuzen verhuisd, waar we samen in de drumband speelden en ikzelf daarnaast een bestuursfunctie had.
Zelf ben ik lid geworden in 1984 bij Excelsior. Getracht om op bas en bariton te leren spelen, maar gezien de kwaliteit van wat uit de beker kwam, heb ik het verzoek ingediend om te mogen stoppen. Hierover hoefde niet gestemd te worden.
Daarna een jaar lang een uniformactie op touw gezet met enkele mensen en veel geld verdiend met z'n allen voor de nieuwe jasjes en nieuwe pauken. Hierna is de fancy-fair ontstaan welke ikzelf 10 jaar heb voorbereid en met vele leden heb gedraaid op 30 april.
Andere bezigheden zijn het voorzitterschap: vanaf 1989 vice voorzitter en in 1990 voorzitter. In de jaren '97 - '98 het voorzitterschap moeten onderbreken en in 1999, het jubileumjaar, tot 2008 de "hamer" weer opgepakt.
De beste band is moeilijk te omschrijven, alle amateurmusici in de HaFaBra wereld verdienen, vind ik, respect voor hun inzet. Als je dan toch een keuze moet maken, dan vind ik Willebroek een uitstekende band en op de tweede plaats mag ik Excelsior Kloetinge zetten. Een geweldige band met een goede sfeer.
Beste muzikant: voor mij heel moelijk te beoordelen, ieder die zijn of haar best doet verdient op zijn of haar niveau deze titel.
Favoriete muziekstukken: hymne's, Points en goede concertmarsen.
Favoriete componist: Philp Sparke.
Leukste brassherinnering is wel de concertreis naar Duitsland in ons jubileumjaar in 1999. Iedeeen heeft hier zo fantastisch aan meegewerkt, dat dit nog steeds zeer prettige herinneringen oproept.
Anekdote: ik heb in een volle kerk met een kerstconcert, waar een damesensemble inviel omdat de geplande groep op het laatst uitviel wegens ziekte, de spontane opmerking gemaakt: dames prachtig gezongen, ik zou bijna spontaan hebben meegedaan maar dan zouden de mensen voor het zingen de kerk uitlopen. Er is wel veel om gelachen gelukkig.
Werk: projektleider bouw en afbouw bij Sligro. Bouw en afbouw van supermarkten en groothandels.
Andere hobby's: fotograferen en huis opknappen (voor zover er naast werk en Excelsior nog tijd overblijft).
Wensen voor de toekomst: dat Excelsior nog in een goede muzikale sfeer mag uitblinken op de nog uit te voeren concerten en concourssen.
 

home