NIEUWS

Kerstconcert (17-12-2017)
Gastsolist: Bernd Van Echelpoel, bastuba
Locatie: Geerteskerk
Aanvang: 16:00 uur
Toegang: gratis

Bernd van Echelpoel is een van de meest vooraanstaande tubaïsten van België en Europa. Zo slaagde hij er in om de internationale tubawedstrijd van de Lieksa Brass Week 2006 (Finland) te winnen. Dit was tevens de eerste maal dat een Belgische tubaïst een gerenommeerde internationale wedstrijd won. Later hetzelfde jaar won hij nog een gouden medaille op het Concours Europeënne pour jeunes solistes te Luxemburg en in 2007 behaalde hij een halve finale plaats op het Aeolus Wettbewerb für Bläser te Düsseldorf.
Nog voor Bernd zijn studies afsloot slaagde hij voor zijn eerste orkestbaan bij Holland Symfonia (Amsterdam). Later speelde hij bij het Nederlands Philharmonisch Orkest (Amsterdam). Sinds 2009 is hij verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra “voorheen de Filharmonie”.
Als gastprofessor tuba en hedendaagse muziek was Bernd verbonden aan de Luca School of Arts, campus Lemmens te Leuven. Sinds 2013 volgde Bernd zijn grote stimulator Hendrik Jan Renes op als professor tuba aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hiernaast is hij ook nog verbonden als leraar koper en saxhoorn aan de Muziekacademie van het Gemeenschapsonderwijs en dé Kunsthumaniora, beide te Antwerpen.
Als kamermusicus is Bernd verbonden aan het Ottone Brass Quintet en Benny Wiame’s New Brass Directions en werkt hij freelance met enkele andere topensembles.
Zijn studies deed Bernd achtereenvolgens bij Arthur Vanderhoeft,  Nick Ost, Bart Van Neyghem. In 2001 vatte hij zijn hogere studies aan in het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij tuba studeerde bij Hendrik-Jan Renes (solo-tubaïst van het Rotterdams Philharmonisch Orkest) en hafabra-directie bij dhr. Dirk De Caluwé. Later specialiseerde hij zich verder aan het Conservatorium van Rotterdam bij dhr. Hendrik-Jan Renes waar hij in 2008 met glans afsloot.
Als solist trad hij op met onder meer: Mikkeli String Orchestra, de Filharmonie, Spectra ensemble, de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht en het Harmonieorkest van het Conservatorium Antwerpen.
Bernd heeft een zwak voor nieuwe composities en werkte mee aan verscheidene nieuwe werken van Jelle Tassyns, Geert Callaert, Wim Bex, Steven Verhelst en Roger Derongé. Zo bracht hij al vele premières van onbekend werk voor tuba solo in de Benelux. 
In 2015 bracht Bernd zijn eerste solo CD “Berno” uit met de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht o.l.v. Matty Cillissen. Bernd is afkomstig uit de zeer rijke amateur hafabra orkesten. Deze CD is dan ook een ode aan zijn afkomst en het mooie dat tuba solo en harmonieorkest te bieden heeft. Op de CD vind je 2 nieuwe composities, Hybris van Wim Bex en Berno van Steven Verhelst, speciaal gecomponeerd voor deze cd. Verdere aanvulling met het tuba concerto van Philip Sparke en Mettalephonic van Daniël Nelson.
Naast het bespelen van de tuba, les geven en dirigeren is Bernd dol op zijn gezin en heeft hij een passie voor eten en tuinieren.

Nieuwe foto's:
NajaarsconcertLINKS:

Excelsior op facebook
wordt fan en plaats hier bijvoorbeeld
uw zelfgemaakte foto's van Excelsior!

Excelsior op youtube
enkele filmpjes van concerten

brassband.startpagina.nl
links naar collega brassbands

www.klankwijzer.nl
website van de muziekkrant
Klankwijzer, met nieuws, agenda en
edities van klankwijzer in PDF-formaat

www.cubrass.nl
Opinie stukken, concert reviews, aankomende concerten, wisselingen van muzikanten en alles wat te maken heeft met de brass-sector

www.wikibrass.nl
brassgerelateerde informatie

juun.nl
Zeeuwse uitjes

www.uitzinnig.nl
Activiteiten, uitstapjes, evenementen en tips voor een dagjeuit.

www.zeeuwseregio.nl

4barsrest.com
voor het laatste (voornamelijk Engelse) nieuws op brassbandgebied

Internet Bandsman's Everything
zeer veel links naar interessante brassbandpagina's


home