NIEUWS

Digitale Anjeractie 22 t/m 30 mei
De Anjercollecte is weer begonnen! Voorgaande jaren kwamen de muzikanten van Brassband Excelsior aan de deur in Kloetinge om te collecteren, maar door het coronavirus is dat dit jaar niet mogelijk. Gelukkig heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds een oplossing bedacht: digitaal collecteren!
Deze week sturen de leden van de Brassband een Whatsapp bericht met een betaallink naar hun contacten. Ook is het mogelijk om via onderstaande link direct te doneren. Heel eenvoudig, maar ook superbelangrijk en fijn voor ons!
Vanwege de 75ste editie van de collecte is de gehele opbrengst voor de Brassband, iets wat in deze onzekere tijden zeker welkom is. Hopelijk kunnen we op uw steun rekenen? Alvast heel hartelijk bedankt! >>naar doneren

In verband met de landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn concerten en repetities van Excelsior tot nader order gecancelled.

Concert English Heritage (21-3-2020)
Op 21 maart, de eerste lentedag, organiseert Brassband Excelsior een muzikaal afscheid van Engeland in het kader van de Brexit. Het land waar de brassband is geboren en het land waar veel aansprekende componisten als Rutter, Britten, Spark en Vinter prachtige muziek hebben geschreven.

Om onze Engelse 'buren’ op een muzikale manier uit te zwaaien heeft Brassband Excelsior het Zeeuws Concertkoor, Cantus Choralis en de organisten Jos Vogel en Mark Christaanse uitgenodigd om samen op 21 maart in de hervormde kerk van Kapelle een concert te geven met als thema ’English Heritage’.

Tijdens het concert zullen zowel koor als brassband afzonderlijk typisch Engelse stukken ten gehore brengen, maar het meest bijzonder is wel dat koor, brassband en orgel ook samen optrekken in twee schitterende en majestueuze composities van de Engelse componist Rutter, namelijk het ’Te Deum’ en het ’Gloria’. Deze composities, geschreven voor groot koor, koperensemble en orgel zijn slechts zelden live te horen en het is dan ook uniek dat deze werken nu te horen zijn in Zeeland.

Het concert, dat zoals gezegd plaatsvindt in de hervormde kerk van Kapelle op 21 maart, begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

 

Nieuwe foto's:
Kerstconcert
Rythme en CorpsLINKS:

Excelsior op facebook
wordt fan en plaats hier bijvoorbeeld
uw zelfgemaakte foto's van Excelsior!

Excelsior op youtube
enkele filmpjes van concerten

brassband.startpagina.nl
links naar collega brassbands

www.klankwijzer.nl
website van de muziekkrant
Klankwijzer, met nieuws, agenda en
edities van klankwijzer in PDF-formaat

www.cubrass.nl
Opinie stukken, concert reviews, aankomende concerten, wisselingen van muzikanten en alles wat te maken heeft met de brass-sector

www.wikibrass.nl
brassgerelateerde informatie

www.uitzinnig.nl
Activiteiten, uitstapjes, evenementen en tips voor een dagjeuit.

4barsrest.com
voor het laatste (voornamelijk Engelse) nieuws op brassbandgebied

Internet Bandsman's Everything
zeer veel links naar interessante brassbandpagina's


home