NIEUWS

Digitale Anjeractie 28 mei t/m 5 juni
Ook dit jaar doet Excelsior weer mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer digitaal. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Excelsior voert actie om, zodra dit weer mogelijk is, het muziekmaken weer op te kunnen pakken en de lokale bevolking in en rondom Kloetinge weer van aangename brassbandklanken te kunnen voorzien.

De muzikanten missen de traditionele concerten zoals het Oranjeconcert, het Tuinconcert bij de Ambachtsheer en het jaarlijkse Kerstconcert en hopen dat de door Covid gedwongen muziekvakantie snel ten einde komt! Financiële ondersteuning voor het weer opstarten is van harte welkom.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds, in Kloetinge kwamen al jarenlang de leden van Excelsior langs met de collectebus. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

Vanaf 28 mei kan gedoneerd worden via deze link: https://cultuurfonds.gift/c/mobiele-collecte-2021?p=44239047

 

Nieuwe foto's:

 
LINKS:

Excelsior op facebook
wordt fan en plaats hier bijvoorbeeld
uw zelfgemaakte foto's van Excelsior!

brassband.startpagina.nl
links naar collega brassbands

www.klankwijzer.nl
website van de muziekkrant
Klankwijzer, met nieuws, agenda en
edities van klankwijzer in PDF-formaat

www.cubrass.nl
Opinie stukken, concert reviews, aankomende concerten, wisselingen van muzikanten en alles wat te maken heeft met de brass-sector

www.wikibrass.nl
brassgerelateerde informatie

www.uitzinnig.nl
Activiteiten, uitstapjes, evenementen en tips voor een dagjeuit.

4barsrest.com
voor het laatste (voornamelijk Engelse) nieuws op brassbandgebied

Internet Bandsman's Everything
zeer veel links naar interessante brassbandpagina's


home